Posezení na pláži či letní terase je s klesající venkovní teplotou opravdu pasé. Zima a přicházející vánoční svátky v nás vzbuzují spíše touhu po něčem hřejivém. Punč a svařené víno jsou klasikou, kterou si umí doma připravit asi každý. Vyzkoušejte pohostit návštěvu (či potěšit sebe) originálními zimními drinkami, které exkluzivně pro čtenáře Žurnálu Alain Delon připravil jeden z nejlepších slovenských barmanů Peter Marcina z Mirror Baru v Carltonu .
Peter Marcina je autorem nového zážitkového konceptu Mirror Baru , který přináší mnohosmyslový zážitek.
Duší Mirror Baru je jeho nabídka, každý servírovaný koktejl má dokonale vyladěnou kompozici a doslova provokuje fantazii návštěvníků. Koktejly jsou podávány v jedinečné podobě na autorských designérských podnosech a v botanických aranžmá. Přijďte ochutnat nové zimní menu Mirror Baru v Carltonu postavené na třech pilířích - Classy koktejly (celodenní), kolekce Art koktejlů (večerní) a série Nature koktejlů (večerní). Věřte nám, jsou doslova alchymií.
Japanese Punch
Receptura:
- 0,04 l Nikka from the barrel
- 0,02 l čerstvé citrónové šťávy
- 0,02 l broskvového likéru
- 0,01 l sirupu z jasmínového čaje
- 1 barová lžička růžové vody
Všechny ingredience dejte do jedné nádoby, zahřejte a můžete podávat.
Coco-Mango Punch
Receptura:
- 0,03 l kokosového mléka
- 0,04 l mangového pyré
- 0,03 l jablečného džusu
- 0,02 l čerstvé citrónové šťávy
Všechny ingredience dejte do čajníku, zahřejte (možná i na horkých uhlících) a hotovo. Ozdobte jedlými kvítky.
Green Blazer
Receptura:
- 0,04 l Bruichladdich The Classic Laddie
- 0,02 l citrusovo-bylinkového sirupu
- 0,01 l čerstvé citronové šťávy
- 0,02 l horké vody
Všechny ingredience smíchejte ve speciálních mugech, jako poslední přidejte whisky, zapalte a přelijte.
Peter Marcina
Peter Marcina , manažer Mirror Baru, se do oblasti gastronomie dostal v 15 letech, kdy se vedle studia na Hotelové akademii zaměstnal v restauraci Elesko v Modre. Prošel si několika pozicemi od pomocných prací až po pozici číšníka a someliéra v restauraci AuCafe.
Jeho působení ve Sky Baru předznamenalo jeho následující kariéru jako jednoho z nejlepších slovenských barmanů. Poměrně rychle se začal etablovat mezi nejlepšími barmany světa.
V roce 2019 zvítězil v celosvětovém finále mezinárodní barmanské soutěže Legends of London se svým koktejlem Better Idea of Life, připraveným na téma ochrany a trvalé udržitelnosti životního prostředí.