16/12/2019
Drinky, ktoré vás zahrejú a potešia vaše zmysly
Posezení na pláži či letní terase je s klesající venkovní teplotou opravdu pasé. Zima a přicházející vánoční svátky v nás vzbuzují spíše touhu po něčem hřejivém. Punč a svařené víno jsou klasikou, kterou si umí doma připravit asi každý. Vyzkoušejte pohostit návštěvu (či potěšit sebe) originálními zimními drinkami, které exkluzivně pro čtenáře Žurnálu Alain Delon připravil jeden z nejlepších slovenských barmanů Peter Marcina z Mirror Baru v Carltonu .

Japanese Punch

Punč inspirovaný japonskou kulturou podávaný na autentickém čajovém setu zahalený do páry vonící po růžích. Právě rituální podávání má přinést co největší zážitek. Jemná chuť růží a broskví v kombinaci s japonskou whisky Nikka from the barrel vás jistě okouzlí. Drink ozdobte lístky růží.

Receptura: - 0,04 l Nikka from the barrel - 0,02 l čerstvé citrónové šťávy - 0,02 l broskvového likéru - 0,01 l sirupu z jasmínového čaje - 1 barová lžička růžové vody Všechny ingredience dejte do jedné nádoby, zahřejte a můžete podávat.

Coco-Mango Punch

Pro nadšence horkých drinků, kteří preferují nealko koktejly je zde krásná vyvážená chuť manga s kokosem doplněná nakyslou chutí citrónu. Drink, který dodá spoustu energie a lidé ho přímo milují. V Mirror Bare Carlton se rozhodli podávat jej pro nás v litinových čajových servisech rovnou na horkých uhlících.

Receptura: - 0,03 l kokosového mléka - 0,04 l mangového pyré - 0,03 l jablečného džusu - 0,02 l čerstvé citrónové šťávy Všechny ingredience dejte do čajníku, zahřejte (možná i na horkých uhlících) a hotovo. Ozdobte jedlými kvítky.

Green Blazer

Legendární klasika Blue Blazer, kterou se ohřívají koktejloví milovníci z celého světa, přeměněná na zelenější verzi podávanou na živém mechu s květinami a v krásné zlaté misce. Namísto klasického cukrového sirupu použijte bylinkovo-citrusový, který skvěle obohatí drink v zimním období. Pohled na něj hned připomíná jaro a teplo, na které se mnozí už teď těšíme. Drink v kombinaci s whisky se zanícený přelévá ze speciálních mugů, dokud není horký. Doufáme, že zahřeje i vás.

Receptura: - 0,04 l Bruichladdich The Classic Laddie - 0,02 l citrusovo-bylinkového sirupu - 0,01 l čerstvé citronové šťávy - 0,02 l horké vody Všechny ingredience smíchejte ve speciálních mugech, jako poslední přidejte whisky, zapalte a přelijte.

Peter Marcina

Peter Marcina , manažer Mirror Baru, se do oblasti gastronomie dostal v 15 letech, kdy se vedle studia na Hotelové akademii zaměstnal v restauraci Elesko v Modre. Prošel si několika pozicemi od pomocných prací až po pozici číšníka a someliéra v restauraci AuCafe. Jeho působení ve Sky Baru předznamenalo jeho následující kariéru jako jednoho z nejlepších slovenských barmanů. Poměrně rychle se začal etablovat mezi nejlepšími barmany světa. V roce 2019 zvítězil v celosvětovém finále mezinárodní barmanské soutěže Legends of London se svým koktejlem Better Idea of ​​Life, připraveným na téma ochrany a trvalé udržitelnosti životního prostředí.
Peter Marcina je autorem nového zážitkového konceptu Mirror Baru , který přináší mnohosmyslový zážitek. Duší Mirror Baru je jeho nabídka, každý servírovaný koktejl má dokonale vyladěnou kompozici a doslova provokuje fantazii návštěvníků. Koktejly jsou podávány v jedinečné podobě na autorských designérských podnosech a v botanických aranžmá. Přijďte ochutnat nové zimní menu Mirror Baru v Carltonu postavené na třech pilířích - Classy koktejly (celodenní), kolekce Art koktejlů (večerní) a série Nature koktejlů (večerní). Věřte nám, jsou doslova alchymií.
16/12/2019