10/10/2016
The CUT
„Člověk může dostat pod kůži celé město z jeho chutí,“ řekl jednou moudrý, avšak neznámý muž. Přemýšleje nad tím, jsme nedávno dospěli k závěru, že i když se to na první pohled možná nezdá, Bratislava prochází změnami jako nikdy předtím. Postkomunistické město, které mnozí místní zatracují se rychlostí světla mění na moderní metropoli, často bez povšimnutí. Jen se podívejte na možnosti gastronomie, kávy, kultury…
Neustále se rodící restaurace nám dávají volbu každý den strávit naši obědovou půl hodinu na malých gurmánských hodech.

The CUT

Před pár lety byly zaneprázdněné davy obyvatel nuceny spokojit se s obědem ve formě kuřecích prsou pochybného původu přeloženými plátkem sýra a broskve. A dnes? Neustále se rodící restaurace nám dávají volbu každý den strávit naši obědovou půl hodinu na malých gurmánských hodech. Zamiřte do bistier v centru města, kaváren v ulicích Ružinova, nebo do malých restaurací v dnes již slavném Fresh marketu a oddejte se burgerům, street foodu, paele hummusu… Cokoliv, po čem vaše srdce touží je zkrátka tady.
Ve směsi kuchyní se však občas objeví něco výjimečného, ​​něco, co se vymyká i tomuto novému standardu. A právě na takovou restauraci jsme narazili před pár měsíci na rohu zmiňovaného Fresh marketu.

The CUT - Mäso ako z galérie

The Cut je skutečným pokladem milovníka masa. Minimalistický interiér vás okamžitě po vstupu přenese do útrob New Yorského Deli, kde začne útok na všechny vaše smysly. Obrovský kus porchetty a pastry vábně ležící ve vitríně testují váš pud sebezáchovy, který vám jen s obtížemi brání přeskočit pult a vrhnout se na tyto neskutečné kusy masa. Mohly by je snad i vystavovat v galerii… The Cut bourá běžné konvence obědvání, které jsou mezi lidmi hluboce zakotveny a přináší světové metropole ik nám, do běžného života Bratislavy. Díky této jedinečné restauraci máme najednou možnost zajít na oběd a dát si jídlo, které si opravdu doma nikdy nepřipravíme.
Po zakousnutí do kuřecího tikka se ve zlomku vteřiny ocitnete v Indii, zatímco druhý den se při obědě na chvíli přenesete pomocí vepřových žeber do Texasu.

The CUT bistro

Pastrami připravované několik dní, zda rozpadající se pulled pork, který je výsledkem tvrdé práce kuchaře jsou jen vrcholem ledovce. Jedinečná výbava v kuchyni, určená pro dokonalou přípravu masa spojená s neustále vylepšovanými recepty jsou klíčem k výbornému obědu. Majitelé v The Cut spojili svou vášeň exotického cestování a gastronomie a díky dlouholetým zkušenostem dokáží připravovat jídla, která slouží jako teleport. Po zakousnutí do kuřecího tikka se ve zlomku vteřiny ocitnete v Indii, zatímco druhý den se při obědě na chvíli přenesete pomocí vepřových žeber do Texasu. A právě to dává The Cut výjimečnost. Světová jídla, která chutnají přesně tak jak mají. Představte si jíst babiččiny brynzové noky v Sydney, je to zhruba totéž.
Prvotřídní suroviny zaručené neúnavným hledáním těch správných dodavatelů, milou a vstřícnou obsluhu a v neposlední řadě lásku k řemeslu.

The CUT - mäso

Není to ovšem jen o dobrých receptech v pěkném prostoru. Tak jako ve všem, jsou to detaily, které rozhodují o úspěchu. Prvotřídní suroviny zaručené neúnavným hledáním těch správných dodavatelů, milou a vstřícnou obsluhu a v neposlední řadě lásku k řemeslu. To jsou ingredience, které celý váš zážitek dokonale umocňují. Přestože ten zážitek je jen tak dlouhý jako vaše přestávka na oběd. Abyste však dostali The Cut pod kůži, potřebujete více než jednu návštěvu. Najednou se totiž ochutnat všechno opravdu nedá.
Každý den můžete nalézt v menu fantastické věci od výmyslu světa. A když už si myslíte, že vás v The Cut už nic nepřekvapí, pánové a dámy z kuchyně se opět překonají. Ne náhodou se okamžitě zařadila mezi naše nejoblíbenější destinace na týdenní oběd. Zastavte se a vyzkoušejte. Určitě neprohloupíte! Foto: Pavel Zachar www.zacharphoto.com
10/10/2016