Představte si, že se ocitnete na místě, kde zastal čas a smysly vnímají jaksi intenzivněji. Najednou uslyšíte zvuky, které jindy nevnímáte, zpěv ptáků, praskot ohně, vrzání dřeva... Vidíte věci, kolem kterých byste jindy možná jen prošli, teď si všímáte detailů... Lákají vás dotknout se, chytit si je. Cítíte vůně, a chuť... Mmm, ta bude v tomto příběhu hrát důležitou roli.
Každý z nás jednou za čas potřebuje restart, zapomenout na každodenní starosti a vychutnat si jen okamžik, který právě prožíváme. Jít na místo, kde budeme mít klid, ale zároveň pohodlí a je o nás postaráno. Říká se, že zážitek je ten nejlepší dárek, nestyďte se darovat ho i sobě. Navštivte místo, které je slovenským unikátem a dokonale v něm nastartujete všechny smysly.
Stoletý mlýn byl v katastrofálním stavu, a potřeboval rozsáhlou rekonstrukci. Jelikož neměl pevné základy, nicméně musel být zbourán a postaven nově, ale majitelům se podařilo zachovat jednu zeď a vrátit do něj i pár detailů jako staré dřevěné trámy či zachovalé mechanismy z původního mlýna. "S interiérem nám pomáhal umělecký malíř pocházející zpod Tater Marián Čižmárik, díky němuž je mlýn vkusně zařízen starožitnostmi i uměleckými díly. Zajímavým artefaktem je například čelo svatební postele z roku 1926, na kterém jsou napsána dvě jména a datum svatby. Batizovčanov,“ usmívá se Slávka.
Pokud se u nich zastavíte a budete spokojeni, pochvalte je, určitě to ocení.
Mlýn plný uměleckých děl
Více než 70leté tkané plátno
Tajemné menu
Restaurace Gašperova Mlýna pod vedením šéfkuchaře Jožka Brezu se pravidelně umisťuje na předních příčkách žebříčku Trend, dvakrát získala ocenění Tematická restaurace roku podle Gurmán Award, rovněž je držitelem ocenění Zlatá vidlička, Slávka však skromně mluví za celý tým, dobře odvedené práci. "Naší největší odměnou je, když jsou hosté spokojeni a vidíme, jak si čas strávený u nás užívají. A také chceme naši práci dělat opravdu s radostí a láskou."