Léto se mnohým z nás pojí s kdysi efektními koktejly ozdobenými ovocem, bylinkami či retro palmičkou. Zkuste letos ochutnat drinky opravdu všemi smysly, vnímat nejen chuť, ale také vůni, připravit originální servírování az posezení s přáteli si udělejte doslova zážitek. Spolu s barmany Mirror Baru v Carltonu máme pro vás návod, jak ohromit vaše hosty na letní grilovačce.
Všechny ingredience kromě mléka smíchejte v jedné nádobě, dokud se slaný karamel kompletně nerozpustí. Potom přilijte mléko, jemně promíchejte a nechte zhruba 30 minut bez pohybu, dokud se mléko s citrusy nesrazí. Následně drink přeceďte přes látku, promíchejte s ledem a servírujte.
Jelikož v Mirror baru začal v období karantény kvůli koronaviru, měl dostatečný prostor pro rozvinutí své kreativity a svůj růst. S týmem Mirror baru aktuálně intenzivně pracují na novém "signature" menu, kterým budou hostům toužícím po zážitku poskytovat 5* servis. Ambicí je také zvýraznit jméno slovenské barové scény ve světě.
Duší Mirror Baru je jeho nabídka, každý servírovaný koktejl má dokonale vyladěnou kompozici a doslova provokuje fantazii návštěvníků. Koktejly jsou podávány v jedinečné podobě na autorských designérských podnosech a v botanických aranžmá. Aktuální menu Mirror Baru v Carltonu je postaveno na třech pilířích - Classy koktejly (celodenní), kolekce Art koktejlů (večerní) a série Nature koktejlů (večerní). Věřte nám, jsou doslova alchymií.
Pokud máte chuť spíše na teplejší drinky, připravte si speciální kombinace od Petra Marcinu z Mirror baru .
Lux
Receptura:
- 40 ml Tanqueray no.10
- 20 ml passion fruit sirupu
- 15 ml čerstvé citrónové šťávy
- 2 střiky Mirror Bitters
- Prosecco
Všechny ingredience dejte spolu do míchací nádoby as ledem promíchejte. Následně dolijte Proseccom.
Cloud Atlas
Receptura:
- 40 ml Zacapa Centenario 23 yo
- 10 ml kávového likéru
- 5 ml kakaového likéru
- 25 ml lokálního červeného vína
- 10 ml šťávy z granátového jablka
- 10 ml medu
- 2 ml balzamika
Všechny ingredience dejte spolu do míchací nádoby as ledem promíchejte.
Zen
Receptura:
- 30 ml Nikka vodka
- 20 ml čerstvé ananasové šťávy
- 30 ml kokosové vody
- 10 ml mandlového likéru
- 10 ml cukrového sirupu
- 20 ml čerstvé citrónové šťávy
- 3 střiky oříškového bitters
- 30 g slaného karamelu
- 50 ml kokosového mléka
Stanislav Harciník
Stanislav Harciník je relativně novou posilou Mirror Baru, do týmu se jako šéfbarman přidal v březnu. Kariéru v gastronomii zahájil jako barback v El Gaucho Steak house, kde zjistil, že ho baví poznávání nových lidí, kombinování chutí a neustálé hledání inspirace. Postupně se přes další pozice a bary vypracoval. Nejvýraznějším barovým milníkem bylo pro Stana působení ve Spin Cocktail Baru, kde se za dva roky propracoval od barmana až po barmanažéra. Pracoval také v baru The Velvet a jako šéfbarman stál u zrodu projektu Sexi Dog.